Schoolreisje groep 1 t/m 8 – 5 juni 2018

Schoolreis 5 juni

In alle vroegte verzamelden we ons op dinsdag 5 juni bij de Grundschule te Gildehaus. Met zo’n 75 leerlingen en 15 begeleiders kon de dag beginnen!

We hadden een vol programma. Allereerst bezochten we de MuseumFabriek (voorheen: Museum TwentseWelle). Hier werd de groep gesplitst. Groep 1 en 2 kregen een rondleiding bij de weefgetouwen, kwamen erachter waar kleding eigenlijk van gemaakt wordt en mochten hun eigen weefwerkje knutselen. Groep 3 en 4 werden door de museumdocent rondgeleid en zagen hoe het weven eraan toe ging en gaat, bekeken de expositie ‘Vliegen’ en mochten daarna nog even vrij rondlopen om het museum te ontdekken. Groep 5 t/m 8 bezocht de expositie ‘Frankenstein, ik denk dus ik ben’ over het maakbare leven en hoe kunstmatige intelligentie, augmented reality en virtual reality een rol gaan spelen in de toekomstige samenleving.

Na een korte pauze in de foyer van het museum stond de bus alweer klaar om ons naar het tweede gedeelte van het schoolreisje te begeleiden. Na een ‘omweggetje’ kwamen we aan bij Kinderboerderij Enschede-Noord. Hier werden patatjes en snacks bezorgd en konden we nog even spelen en knuffelen met de dieren voordat we weer richting Gildehaus togen.

 

Iedereen die erbij was, bedankt voor de gezelligheid en de hulp! Het was een geslaagde dag!