Naar het Binnenhof!

Vrijdag 2 maart om 9.00 uur was het zover. Veertien leerlingen van het voortgezet onderwijs van NTC-school ‘De Brug’ en drie begeleiders stonden klaar voor vertrek op het perron van station Hengelo (OV). De reis ging naar het Binnenhof te Den Haag.

‘Vanwege kapotte bovenleidingen moesten we maar liefst vier keer overstappen, maar dat mocht de pret niet drukken. Om 12.00 uur kwamen we aan in Den Haag en hadden we nog een uurtje de tijd om samen te lunchen. Na een lekker broodje stonden we om 13.00 uur klaar bij ProDemos om politiek Den Haag te gaan verkennen. Tijdens de rondleiding door de verschillende gebouwen op het Binnenhof werden de leerlingen op een uitdagende en informatieve manier uitgenodigd na te denken en vragen te stellen. De leerlingen waren van mening dat het absoluut niet saai was!

Om 16.30 uur waren we klaar en was er nog even de tijd om in groepjes de stad in te gaan en wat te shoppen. Na de spits gingen we weer op huis aan. Gelukkig waren alle bovenleidingen weer gerepareerd en ging het non-stop huiswaarts.

We hebben een leuke en leerzame dag gehad met zijn allen!’