Kinderboekenweek 2022

Op vrijdag 14 oktober hadden wij de kinderen uitgenodigd voor de Kinderboekenweek met als thema GI-GA Groen. In de lessen vooraf was het vooral luisteren, kijken, lezen en via het digiboard natuurlijk meedansen met kinderen voor kinderen .
Met de passende titel GI-Ga Groen. We hadden om 15:00 uur afgesproken bij de molen in Gildehaus, nadat we eerst het verhaal ‘Fiet wil rennen‘ voorgelezen hebben, zijn de aanwezige leerlingen het bos in gegaan om hier materiaal te verzamelen, om een herfststukje te maken. Met een appel in de hand ging iedereen op zoek naar bruikbaar materiaal. Wat kun je veel vinden in het bos een minislakkenhuisje in een beukennoothulsje. verdroogde motten op bladeren, allerlei verschillende vormen bladeren en vruchten.
Terug bij het uitgangspunt gingen de leerlingen aan de slag met de gevonden vondsten. Drinken en iets lekkers mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Na ongeveer anderhalf uur waren er prachtige herfststukje gemaakt en voor het begon te regenen konden we de kinderen en de aanwezige ouders een fijne herfstvakantie wensen.

Team de Brug